Com gestionar la desmotivació en la cerca de parella?

Com gestionar la desmotivació en la recerca de parella?

Començar la cerca de parella és emocionant, ja que generalment es tracta d'un moment caracteritzat per una obertura emocional i un estat d'ànim positiu; però també pot ser desafiant i, de vegades, descoratjador. Suposa una inversió en temps i esforç i fer front a tota mena d'emocions. En aquest article, t'oferim estratègies per mantenir una actitud positiva i preservar la teva motivació. També, per gaudir del camí i acollir l'aprenentatge que comporta.

1. Reflexiona sobre els teus desitjos i ajusta les teves expectatives 

Tan important és saber quins són els teus "must" en una parella com ser realista en les teves expectatives. Segurament no estàs buscant una persona perfecta, sinó algú que desperti el teu interès i amb qui vulguis continuar creixent. Una actitud oberta i flexible pot portar a la teva vida una persona que t'obri una nova realitat. No et precipitis a fer "next".

2. Cuida't i estima’t molt

Invertir en el teu benestar físic i mental augmenta la teva autoestima i la teva confiança. Si et cuides, projectaràs una imatge molt més seductora i les teves oportunitats augmentaran. Descobreix com et ve de gust mimar-te i sigues la teva prioritat. Reserva a la teva agenda espai per a l'esport, la relaxació, el lleure; pels teus rituals de bellesa i per cuidar el teu aspecte.

3. Comprèn que el rebuig és part del procés

Quan som rebutjats sovint ens sentim ferits emocionalment. A més, tenim la tendència a pensar que es tracta d'un fracàs personal. La realitat és que el rebuig forma part del procés de trobar parella. De vegades ens rebutgen i de vegades rebutgem. Els motius poden ser tants que de poc serveix castigar-se. És millor centrar-se a adquirir les estratègies necessàries per seduir quan trobem una persona que ens atrau.

4. Envolta’t d'un cercle de suport

Està socialment acceptat compartir amb el nostre cercle proper la cerca de pis o feina, però existeix un prejudici a l’hora d’expressar la decisió d'estar buscant parella. Oi que que sovint els lloguers i les ofertes laborals es troben gràcies a haver donat a conèixer la nostra intenció? Decidir emprendre el camí de trobar parella és una decisió valenta que no ha de ser portada en secret. El suport d'amics i familiars pot ser útil tant en moments d'eufòria com en moments difícils.

5. Evita la comparació, les presses i les generalitzacions

No et comparis amb ningú. No tenir parella no significa tenir més o menys virtuts que ningú. No es tracta simplement de "lligar" sinó de trobar aquesta persona que tens al teu cap i, sobretot, el tipus de relació que busques. Intenta no posar el focus en el temps que tardes a trobar parella, sinó en la qualitat de les relacions que comences. Recorda que cada persona és diferent. Només així aconseguiràs deixar enrere possibles males experiències i aconseguiràs l'obertura necessària per avançar i continuar coneixent persones noves, sense que aquestes paguin pels plats trencats d'altres.

6. Manté una mentalitat oberta

Afortunadament, avui en dia existeixen diverses maneres de trobar parella. No deixis que els teus prejudicis et tanquin portes. Analitza les diferents opcions que existeixen i decideix-te per les que encaixin millor amb la teva manera de ser. La parella es pot conèixer de manera quotidiana, en el món offline, però també online. Existeixen mètodes híbrids com la proposta de citesacegues.cat que aposta per un registre online confidencial, seguit d'una selecció experta de la teva parella compatible, per acabar en una cita presencial, en el món real, amb una persona que també desitja trobar una relació de parella estable.

7. Pren-te un descans quan sigui necessari 

El procés de buscar parella pot arribar a ser esgotador. Tingues altres objectius a curt termini i ocupa't amb activitats que t'ajudin a carregar piles. Es tracta de treure del centre, de les teves prioritats, l’objectiu de trobar parella, abans que el teu desgast emocional sigui tan fort que bloquegi el desig que et va empènyer a iniciar aquest camí. Potser serà en un d'aquests moments de "pausa" que alguna de les teves accions passades donarà els seus fruits.

8. Persegueix el coneixement que et pugui ajudar

Si et sents en un punt mort o perceps que t'estàs desgastant emocionalment, pots regalar-te alguna sessió amb un terapeuta o coach, de forma presencial o online. Una opció més econòmica és trobar un llibre d'autoajuda, sigui en format imprès o en audiollibre. No oblidis el poder reconfortant i inspirador d'una bona conversa amb aquesta amistat que si penses una mica et vindrà al cap. També tingues en compte el suport que et pot aportar formar part d'algun grup de singles amb el qual tinguis interessos en comú, més enllà de l'objectiu amorós.

9. Celebra els petits èxits

Conèixer a una persona afí i passar temps amb ella és un èxit, encara que no acabi sent la teva parella estable. Centra’t en endur-te els aspectes positius de cada experiència i aprèn i creix amb cada nova oportunitat. Mantenir una actitud optimista et permetrà avançar cap a la relació que desitges.

10. Visualitza l'èxit i no et rendeixis

Buscar parella significa emprendre en l'àmbit personal. Quan s'emprèn hi ha moments en què llençar la tovallola sembla la millor opció; però i si resulta que tens l'èxit a tocar? Com va dir Thomas Edison: "Molts dels fracassos de la vida són de persones que no es van adonar de que estaven a prop de tenir èxit quan es van rendir".

No et rendeixis!

I ara et convidem a conèixer el nostre mètode per trobar parella estable. Consta de cinc passos que trobaràs aquí.

Si t'ha agradat, comparteix, si us plau