Quan i com tornar a entrar al món de les cites després d'una ruptura?

Quan i com tornar a entrar al món de les cites després d'una ruptura?

El final d'una relació sovint implica l'inici d'una etapa desafiant. Es tracta d'una transició que s'atravessa després d'un temps, més o menys llarg, de desgast emocional. Tot i que és diferent ser qui deixa que qui és deixat, la nova vida que s'obre després d'una ruptura és un nou escenari al qual tornem: la vida sense parella. Es tracta, per tant, d'un escenari conegut, però que ha canviat molt; de la mateixa manera que tu també ho has fet...

En aquest article, et proposem reflexionar al voltant de conceptes essencials per ajudar-te a navegar per aquesta transició i obrir-te a trobar l'amor, de nou.

1. Dona't temps per sanar

Una ruptura de parella suposa enfrontar-se a un procés psicològic complex que pot implicar passar per les anomenades 5 fases del dol: negació, ràbia, negociació, depressió i acceptació. Si bé és cert que no totes les persones passen per totes les fases ni en el mateix ordre, arribar a l'acceptació implica aconseguir un ajust emocional davant de les noves circumstàncies. Prendre's un temps per processar les emocions i retrobar-se amb un/a mateix/a és necessari. Això no significa que no puguem obrir-nos a alguna trobada informal amb una persona que no estigui buscant res seriós. Simplement, no et precipitis i gaudeix de la fase de conèixer gent nova.

2. Reflexiona sobre la relació anterior

Quedar-te amb el positiu i aprendre dels errors de les teves relacions et farà créixer i et permetrà avançar. L'autoavaluació ens fa créixer com a individus i ens protegeix de caure novament en els mateixos errors. Com diu Robin Sharma, un dels més grans experts mundials en lideratge afectiu i èxit personal, "Invertir en tu mateix és el millor que pots fer. No només aconseguiràs millorar la teva vida sinó també les dels qui t'envolten". Traduïda a l'àmbit amorós: inverteix en tu per millorar la teva vida i poder millorar, després, la vida de qui estigui amb tu. Recorda que quan una relació s’acaba, ambdues parts poden aprendre d'ella.

3. Redescobreix-te

En acabar una relació, surts sent diferent de com eres quan hi vas entrar. El pas del temps, junt amb totes les experiències viscudes, bones, regulars i dolentes, t’han canviat. És hora d'explorar quines són les teves noves passions i metes. Viure aquesta nova etapa com una oportunitat per a l'autodescobriment i el creixement personal és molt recomanable. Segurament el teu nou "jo" acabarà agradant-te més que l'anterior... Obre't a la teva nova vida!

4. Clarifica els teus objectius

Quan ja et sentis amb ganes de conèixer gent nova, defineix molt bé els teus objectius i actua amb honestedat amb relació a les persones que coneguis. Una cita serà legítima si ambdues persones comparteixen la idea sobre aquesta. Es pot tenir una cita per, simplement, divertir-se un temps o bé amb l'objectiu de conèixer-se més profundament, per a una relació a determinar entre ambdues persones.

5. Fora prejudicis

Stephen Dolley, advocat nord-americà, va dir: "Qui vol fer alguna cosa, trobarà un mitjà. Qui no, una excusa". Desitges tornar a tenir parella? Valora els mitjans que estan al teu abast, d'acord amb els teus gustos, valors i circumstàncies. Com més portes tinguis obertes, més oportunitats que aquesta persona compatible entri per una d'elles. Si decideixes crear un perfil de cites en línia, cuida els detalls perquè cridi l'atenció del tipus de persones que vols atreure. Utilitza descripcions honestes i fotografies recents. Si el que et preocupa és exposar-te públicament, recorda que des de citesacegues.cat preservem el teu anonimat.

6. El teu passat? Tot al seu temps...

La sinceritat i la confiança són ingredients imprescindibles en una relació de parella estable, però tot té el seu temps i el seu moment. No cometis l'error de buidar-te emocionalment davant d'una persona que acabes de conèixer, i encara menys si és per explicar-li, de manera visceral, aspectes de la teva relació anterior. Si això passa, significa que encara no has superat la fase de després de la ruptura. La persona que estàs coneixent ho percebrà i és bastant probable que s'allunyi de tu, per protegir-se. Durant les primeres cites amb una persona nova que et resulti interessant, tingues present el concepte de la seducció. Serà, sens dubte, la teva aliada a l'hora de saber quins temes tractar i com tractar-los. Deixa sortir la teva millor versió!

En definitiva, es tracta d'anar de dins cap a fora i del passat al futur, des del present. Inverteix en tu, reconnecta amb la teva persona, reconeix el teu nou context, recolza't en els teus éssers estimats, aprèn de tot el que puguis i quan et sentis llest/a, enamora't de nou!

Quan arribi el teu moment, des de Cites a Cegues ens agradaria ser un dels teus mitjans per trobar parella estable. Coneix el nostre mètode, aquí.

Si t'ha agradat, comparteix, si us plau.