I després de la primera cita, què?

I després de la primera cita, què?

Una primera cita pot anar des de molt bé a malament, passant per tota una colla de matisos; espai en el qual es troben la majoria d’elles. A continuació hem intentat donar resposta a la pregunta del títol de l’article, tot situant-nos en les diferents possibilitats:

1) L’amor a primera vista

L’amor a primera vista és una expectativa poc realista, en tant que poc probable. Això no vol dir que no pugui passar, però... Si passa, hem d’anar en compte, perquè aquest amor a primera vista pot ser correspost o no i, en funció de com actuem, la situació pot evolucionar en una direcció o altra. Si l’altra persona t’atrau d’entrada, procura mantenir un nivell de tensió suficient per poder-hi interactuar de forma adequada. Això vol dir: no sobreactuar, no caure en monòlegs que puguin avorrir ni deixar passar l’oportunitat de conèixer veritablement a la persona que tens al davant. Sigui com sigui, si la persona que hem conegut ens ha agradat de veritat, és recomanable no deixar refredar les coses però evitant comportant-nos de forma impulsiva i insistent. Si la primera cita ha estat real, cara a cara, no té massa sentit interactuar excessivament sense sortir de la zona de confort que suposen les converses de Whatsapp. A vegades, aquestes ens condueixen al terreny de la superficialitat i de les respostes automàtiques. Recomanem, doncs, que la proposta de compartir una segona experiència real tingui lloc en breu, sense forçar les coses... Aquesta proposta pot venir per part de qualsevol de vosaltres. Sembla una obvietat però no ho és; a vegades pot passar que ambdues persones esperin rebre una mostra d’interès per part de l’altra i, al final, cap de les dues faci el pas. 

2) M’ha passat el temps volant i tenim força coses en comú però...

Aquest escenari és el més freqüent. T’has trobat davant d’una persona que té la majoria dels ingredients que consideres imprescindibles però amb alguna coseta que no t’acaba d’encaixar... O potser tot encaixa però no ha sorgit la connexió (feeling) necessària en una relació amorosa. Tant si és una cosa com l’altra, una segona cita és més que recomanable! Les primeres cites no són fàcils, és complicat mostrar-se relaxat i poder expressar-se amb naturalitat... A vegades, també pot passar que projectem una imatge que no s’acaba d’ajustar al nostre estil habitual, pel fet d’haver-nos volgut arreglar més del compte pel dia en qüestió. Per tot això i molt més, tornar-se a trobar t’ajudarà a determinar si aquesta “coseta” és determinant o no i, també, a experimentar si la química sorgeix o no. Per tal que aquesta segona cita ja ens aporti la informació necessària per decidir si la relació amorosa té o no futur, et volem suggerir que aquesta tingui lloc en un entorn cuidat, igual que hem procurat per a la primera cita. No et precipitis, quedant a córrer cuita, un dia que tinguis un forat a l’agenda per fer quelcom que no et vingui de gust. Proposa a la parella de viure una experiència junts que us pugui agradar... Una sortida en BTT, una passejada per la platja que acabi amb unes tapes a tocar del mar, la visita a una exposició d’un temàtica que us apassioni, l’estrena d’un musical, assistir a una competició esportiva...

3) La persona és objectivament compatible amb mi però no m’hi he sentit bé.

Aquest és, per sort, el supòsit menys freqüent. Tot i que és el que ens resulta més incòmode, també és el més fàcil de gestionar (tot i que no agradable, és clar). Simplement es tracta de tancar de manera clara però educada el capítol obert amb la persona que hem conegut. Quan diem de manera clara no ens referim a expressar en profunditat allò que no ens ha agradat (o disgustat) sinó de ser clars en el nostre posicionament. Podem utilitzar frases genèriques i clarificadores de l’estil: “Hem compartit un sopar agradable, però veig clar que no ets el tipus de persona que estic buscant”. Si et trobes amb certa insistència (Whatsapps sovintejats, per exemple), recomanem pensar un missatge més contundent de l’estil: “No estic interessat/da en establir cap mena de relació amb tu, t’agrairia que no m’escriguis més”.
 

Per acabar, volem remarcar que és important viure de forma natural qualsevol dels supòsits. Hem d’entendre que saber transitar per les emocions que sentim abans, durant i després de la nostra cita, forma part del procés per arribar a trobar a la persona que realment volem al nostre costat. Cada cita és una experiència que ens ajuda a clarificar el què volem i a aprendre a passar els filtres necessaris. Cal viure-ho, doncs, com una oportunitat. L’amor arribarà darrera d’alguna de les oportunitats que ens decidim a viure, sigui a través d’una de les nostres cites a cegues o de qualsevol altra vivència que decidim aprofitar. Recorda: Cites a Cegues és una forma més de buscar l’amor. Si vols, t’hi ajudarem!


Per últim, volem convidar-te a conèixer el nostre mètode. Consta de cinc passos ben senzills que trobaràs aquí 

Si t’ha agradat, comparteix, si us plau.