Primera cita? 10 “tips” per a un look encertat

Primera cita? 10 “tips” per a un look encertat

Causar una bona impressió a primer cop d’ull és la porta d’entrada per generar interès en la persona que tindràs al davant. Tot i que aquesta primera impressió no és determinant del tot, sí que és molt important. Si aconsegueixes captar l’atenció en positiu, la resta serà molt més fàcil. En cas contrari, t’espera una cita amb alts i baixos assegurats, en la qual seguiràs tenint l’oportunitat de seduir a la persona que tens al davant, tot mostrant el conjunt de les teves habilitats.

Com va dir Oscar Wilde “No hi ha dues oportunitats per crear una primera impressió”... I és per aquest motiu, que t’aconsellem que prenguis nota de les següents consideracions:

1) Evita un look exagerat: massa recarregat, excèntric o forçat.

Recorda que a vegades menys és més i que no per lluir escots més pronunciats o peces de roba molt ajustades, guanyaràs en poder d’atracció. Sovint és millor insinuar que ensenyar...

2) Porta algun complement o peça de vestir que et caracteritzi, mostrant des del principi la teva manera de ser i de veure el món.

Intenta mostrar la teva essència tant si es tracta d’un look clàssic com si es tracta d’un look menys comú... Però recorda no caure en l’exageració o l’extravagància, si no et mous en aquests termes habitualment. Una primera cita no és el dia idoni per fer combinacions arriscades. És important trobar-se còmode i ser tu mateix/a.

3) Complements sí, però amb mesura.

No et recarreguis massa si no vols distreure l’atenció. Si portes unes pestanyes molt exagerades, per exemple, és possible que la persona que tindràs al davant estigui una estona considerable pensant si seran o no naturals. El més probable és que t’ho acabi preguntant i tot! El mateix pot passar amb unes lents de contacte d’un color que disti molt de semblar natural. Evita l’efecte “arbre de Nadal”.

4) Ressalta els teus punts forts.

Pot ser des de les cames al somriure, passant per les espatlles, les mans, els ulls... La vestimenta i el maquillatge juguen un paper fonamental a l’hora de potenciar o desviar l’atenció de determinades zones. Si coneixes els teus punts forts i els que no ho són tant, però no saps massa com treure profit dels primers i minimitzar els segons, contacta amb un/a assessor/a d’imatge. Seran uns diners molt ben invertits, segur!

5) Els colors juguen una part fonamental a l’hora d’encertar, ja que no a tots ens afavoreixen els mateixos tons.

A més, en funció de les combinacions de colors que escollim, transmetrem unes sensacions o altres... Per exemple: el rosa barrejat amb un punt de vermell transmeten calma, mentre que el vermell en estat pur transmet passió, força... També cal tenir present que hi ha colors més idonis pel dia, mentre que d’altres ho són per la nit; així com colors d’estiu i colors d’hivern i colors que estan de moda i d’altres que no.

6) Decideix el grau de formalitat de la teva elecció en funció del context de la cita.

Saber com és la decoració del restaurant, decidir la vestimenta en funció de si es tracta d’un dinar o d’un sopar i preveure el context de després de la cita et pot ajudar.

7) Posa’t el teu outfit complet (vestimenta més complements) i demana opinió a una amistat amb bon gust.

Si pot ser, tingues preparada més d’una opció. Quan es pot comparar sempre és més fàcil encertar.

8) Recorda que fer bona olor és indispensable.

Opta per una fragància que t’agradi i transmeti la teva essència però evita emetre una olor massa forta ja que pot resultar molesta i desviar l’atenció.

9) Esteticista? Sí, gràcies!

Posa atenció al teu tall de cabells, tingues cura del pèl facial (celles, bigoti, barba; si s’escau) i corporal (mai se sap què pot passar...), maquillatge (si és el cas), hidratació de la pell (rostre, coll, escot, mans, cos...).

10) No t’oblidis del calçat ni de la roba interior!

Les sabates que escullis han d’anar en consonància amb la roba i els complements escollits i d’acord amb l’entorn de la cita. No cal estrenar-les, però sí que es vegin cuidades. Si les sabates requereixen mitjons, mira que vagin a joc amb el color dels pantalons. Amb la roba interior passa una mica com amb el calçat: si les peces estan desgastades transmetrem una imatge poc cuidada i gens atractiva. Prepara’t pel que pugui sorgir...

Prendre nota d’aquests consells et servirà d’ajuda, però recorda que també té molt de pes l’actitud amb la qual et mostraràs. Intenta que els nervis no es tradueixin en una imatge rígida i poc natural. Quan surtis de casa, oblida’t de la teva imatge i centra’t en l’experiència de conèixer a una persona afí. Recorda que el millor que pots lluir és un somriure bonic.

Una primera cita suposa una autèntica descàrrega d’adrenalina. Si desitges trobar parella estable i vols que et donem un cop de mà, et convidem a conèixer el nostre mètode. Consta de cinc passos que trobaràs aquí.

Si t’ha agradat, comparteix, si us plau.